Excursie Peru, Bolivia,Chile, 6 septembrie-26 septembrie 2024, 3300 euro

Posted by: Anca Category: Circuite, Excursii

Excursie Peru, Bolivia,Chile, 6 septembrie-26 septembrie 2024, 3300 euro

 

Dacă îți dorești să ajungi în unele dintre cele mai fabuloase locuri din lume,  te așteptăm alături de noi într-o aventură de poveste  prin America de Sud. Am fost de multe ori in acest circuit, am ales locurile noastre preferate si cele mai reprezentative pentru fiecare tara, iar acum va propunem voua acest program care include toate highlight-urile acestor trei tari extraordinare. Probabil Bolivia este cea mai frumoasa tara din lume, pentru noi este o nespusa bucurie sa revenim aici si sa aratam si turistilor nostri frumusetile acestei parti de lume.

Este un circuit complex, insa am incercat ca in fiecare loc sa petrecem cate  doua nopti, pentru a ne putea bucura de toate locurile. Nu ne place sa alergam pentru a bifa obiective, ne place sa descoperim, sa gustam bucataria locala, sa interactionam cat de mult putem cu localnici pentru a le intelege cultura, astfel ca tot circuitul este ghidat dupa aceste valori. Incercam pe cat posibil sa calatorim in afara cailor batatorite de turisti, pentru a descoperi locurile in cel mai autentic mod posibil. Am inclus majoritatea cheltuielilor in pachetul nostru, gasiti mai jos toate detaliile legate de pret.

De fiecare data ne intoarcem in aceste locuri cu acelasi entuziasm, Este imposibil  de explicat in cuvinte frumusetea incredibila de aici, tarile acestea trebuie simtite, trebuie sa iei la pas orasele coloniale, sa astepti rasaritul sus in cetatea uitata a incasilor, sa te simti mic mic in desertul de sare, sa traversezi Cordiliera Anzilor, sa te ingenuncheze natura de la atata frumusete in fata vulcanilor inalti de 5000 metri, sa te intorci in trecut pe strazile La Paz-ului, sa gusti bucataria locala in cosmopolitul Santiago si sa te bucuri ca un copil cand ajungi la Pacific in Lima.

Vom traversa Valea Sacra si vom ajunge la Machu Picchu, cetatea pierdută și regăsită a incașilor, ascunsă între piscurile Anzilor Cordilieri și învăluită în umbrele trecutului.

Vom ajunge în deșertul de sare de la Uyuni, poate cel mai impresionant loc văzut vreodată, o imensitate de sare ce acoperă o suprafață de 10.500 de kilometri pătrați și se află la o altitudine de circa 3.600 de metri. Este absolut incredibil acest colț de lume și senzația de libertate simțită aici este incomparabilă.

Vom trasersa cordiliera Anzilor, cu opriri la lagune multicolore, gheizere și vulcani. Vom explora coloratul și haoticul La Paz, capitala aflată la cea mai mare altitudine de pe glob.

Vom păși pe insulele plutitoare Uros de pe Titicaca, lacul navigabil situat la cea mai mare altitudine din lume.

În Lima ne vom relaxa pe malul Pacificului și ne vom plimba prin Miraflores, iar cei curajoși pot luă o doză de adrelina zburând cu parapanta deasupra Pacificului.

Vom vizita timp de doua zile una din cele mai spectaculoase zone, cu niste peisaje absolut ireale: desertul San Pedro de Atacama si Valea Lunii.

Te așteptăm alături de noi in aceasta aventura in stare pura !

Pe scurt, programul nostru va fi următorul:

Peru: Lima, Cusco, Valea Sacra, Aguas Calientes, Machu Picchu, Puno, Insulele plutitoare Uros de pe Titicaca

Bolivia: La Paz, deșertul de sare Salar de Uyuni, traversăm cordiliera Anzilor, Laguna Verde, Laguna Blanca, Laguna Colorada, ajungem pâna la granița cu Chile (vulcanul Licancabur), desertul Dali, desertul Siloli.

Chile: desertul San Pedro de Atacama, Valle de la Luna, Santiago de Chile, Valparaiso(optional)

PERIOADA: 6-26 septembrie 2024

Data de incepere a calatoriei este variabila cu o zi sau doua, in functie de conexiunile zborurilor.

Am inclus cat mai multe weekenduri  pentru a fi nevoie de cat mai putine zile de concediu.

PRET: 3300 EURO 

Pretul poate suferi usoare modificari, depinzand de variatiile costurilor de zbor. Pretul se va confirma in momentul inscrierii.

Pe cei care doresc sa zboare din alte localitati (Cluj, Budapesta, Timisoara),  ii putem asista in cautarea si achizitionarea lor.

 

PRETUL INCLUDE:

-bilet avion dus intors Bucuresti-Lima cu doua bagaje de mana incluse : unul cu dimensiuni 55x45x25 cm si celalalt cu dimensiunile 40x30x20 cm ;

-bilet avion Lima-Cuzco ;

-bilet de avion Calama-Santiago de Chile ;

-bilet de avion Santiago-Lima ;

-toate taxele de aeroport pentru toate zborurile, atat interne cat si internationale ;

-transferurile de la si catre aeroport in Lima, Cusco, Santiago ;

-transportul intern pe toata durata calatoriei in microbuze private sau cu busuri de linie : Cusco-Ollantaytambo si retur,  Cusco-Puno, Puno-La Paz, La Paz-Uyuni, Atacama-Calama ;

-bilete cu trenul panoramic spre Aguas Calientes-Machu Picchu si retur;

-bilet de autobuz din Aguas Calientes spre situl Machu Picchu, sus intors;

-tur de oras cu van privat si ghid  in Lima ;

-tur de oras cu ghid local in Cusco ;

-excursie cu barca pe lacul Titicaca , pe insulele plutitoare Uros ;

-bilet de tren panoramic din Ollantaytambo spre Aguas Calientes si retur ;

-excursie de 3 zile/ 2 nopti in desertul de sare Salar de Uyuni ;

-bilet de autobuz din Aguas Caliente pana la Machu Picchu ;

-bilet de intrare in situl de la Machu Picchu ;

-tur cu ghid local la Machu Picchu;

-excursie in Valle de la Luna (in Atacama), Chile;

-taxele de intrare in parcurile nationale :Uyuni, rezervatia Eduardo Avaroa, salineras de Maras;

-cazarea pe toata durata calatoriei in America de sud in camere duble/ triple (dupa preferintele voastre, iar pentru cei care doresc partaj dupa disponibilitate) in hoteluri de 2 si 3 stele, conform itinerraiului. Camere cu grup sanitar propriu.

-mic dejun in toate locatiile cu exceptia hotelului din San Pedro de Atacama si Santiago;

-doua cine si doua pranzuri in Salar de Uyuni ;

-insotitor de grup din partea agentiei ;

 

 PRETUL NU INCLUDE:

– o noapte de cazare la dus in orasul de escala (de principiu nu va fi cazul sa stam o noapte in orasul de escala, dar daca orarul de zbor va fi unul care sa impuna asta, va trebui sa stam o noapte) ;

asigurare medicala de calatorie ;

-asigurare storno ;

-intrarile la obiectivele turistice din orase (biserici, muzee);

– taxe de intrare in insula Incuahasi (aprox. 3 usd)si in Valle de la Luna(aprox. 10 usd);

-bacsis ghizi si soferi locali :50 euro sau 55 usd (obligatoriu) .Se achita la sosire in aeroport insotorului de grup;

-alte taxiuri in orase, daca este cazul;

-taxele de viza pentru Bolivia (aprox. 50 usd. Viza se va lua de la consulatul Boliviei in Cuzco, Peru) ;

-mesele neincluse in program ;

-bagaj de cala pentru zborul transatlantic : aprox. 120 euro/persoana.

 Consideram ca nu este necesar sa va mai achizitionati un bagaj de cala, intrucat vremea este calda, nu avem nevoie de multe haine groase, iar aceste doua bagaje de mana incluse credem ca sunt suficiente ;

Mentiune : in Salar de Uyuni/Cordiliera Anzilor se petrece o noapte la un hostal/refugiu  si o noapte la un hotel de sare. Aici grupurile sanitare sunt comune.

 

PROGRAM

Ziua 1 : .Avion din Bucuresti spre orasul de escala (Madrid, Istabul, Paris. orasul de escala se va anunta in momentul cumpararii biletului de aviom). Seara ajungem în Lima.

Vom fi obositi dupa un zbor lung, asa ca seara aceasta este pentru relaxare si odihna.
Cazare în Lima la hotel/pensiune in cartierul Miraflores ;

Ziua 2 :Astazi facem un tur de oras cu masina si pe jos. Incepem la pas prin cartierul cel mai frumos al Limei, Miraflores, pe malul Pacificului. Continuam cu masina spre Baranco, boemul San  Isidro  si spre centrul istoric al Limei, care este in patrimonial UNESCO (aici vom vizita, Plaza Mayor, primaria, palatul guvernului)

Spre seara mergem sa testam bucataria peruana, ceviche, lomo saltado si un delicios cocktail pisco sour. Cazare in Lima,

Ziua 3: Dimineata vom zbura spre Cuzco. Transferul ne va astepta la aeroport , ne va duce spre hotel. Ziua aceasta este pentru aclimatizare, relaxare. Cazare in Cusco.

Ziua 4: Pe la ora 10 dimineata incepem turul cu un ghid local pe care suntem siguri ca o sa-l adorati.

Cusco este centrul străvechi al populațiilor indigene si apoi capitală istorică a Imperiului Incă, dăramată și reconstruită de conchistadori în stil colonial.
Cusco este de o frumusețe aparte, înconjurat de fermecătorii Anzi și situat la aprox. 3400 m. Este unul dintre cele mai autentice locuri din Peru, pe străduțele mici încă întâlnindu-se femei îmbrăcate în portul tradițional.

Cazare la hotel de 2 sau 3 stele ;

Ziua 5 :  Dupa micul dejun incepem calatoria spre valea sacra a incasilor. Vom face multe opriri pentru poze, intrucat peisajul este incredibil. Vom vizita piscinele cu sare de la Salinera Maras.

Seara o petrecem in Ollantaytambo,la hotel/pensiune , la 2800 metri.

Ziua 6 : astazi plecam din Ollantaytambo spre Aguas Calientes, locul de unde se pleaca spre Machu Picchu.Vom merge cu trenulpanoramic, o calatori superbade aproximativ 2 ore. Dupa amiazi ajungem in Aguas Calientes unde ne cazam.

Ziua 7: Astăzi ne vom petrece ziua la Machu Picchu, cetatea pierdută și regăsită a incașilor,  ascunsă între piscurile Anzilor Cordilieri și învăluită în umbrele trecutului. Urcam la sit dimineata in jur de ora 6.30. Vom sta în acest loc magic până pe la amiazi. Apoi coboram spre Aguas Calientes, de unde vom lua trenul panoramic panaa la Ollantaytambo si apoi un transfer spre Cusco.
Cazare în Cusco la hotel.

Ziua 8: Astăzi de dimineata luăm autocarul spre Puno. Orasul de pe marginea lacului Titicaca. Dupa amiazi ajungem in Puno, la 3800 metri, ne cazam si apoi iesim sa exploram orasul si sa incercam bucataria locala. Cazare în Puno la hotel .

Ziua 9. Astăzi vizităm insulele flotante Uros de pe Titicaca, lacul navigabil situat la cea mai mare altitudine din lume. Insulele sunt locuite de civilizația quechuas care își păstrează nealterate tradițiile.
Cazare în Puno la hotel .

Ziua 10. Astăzi plecăm cu autocarul spre La Paz. Vizitam La Paz, facem un tur de oras. Ne relaxam pentru a ne pregati pentru urmatoarele tre zile care vor fi mai solicitante. Cazare in La Paz.
ne plimbăm prin La Paz, capitala situată la cea mai mare altitudine din lume, 3640 m. Este un oraș aparte, cu o energie cum n-am mai întâlnit niciunde. Este agitat, colorat, haotic, un mix incredibil de arome, mirosuri,nuante. În orice direcție te uiți vezi vârfuri de munte.
Aici se găsește și Mercado de las Brujas, unde vrăjitoarele vând tot felul de leacuri pentru orice problemă care există sau nu există, de la probleme în dragoste, financiare sau adicții.
La Paz este unic, de departe cea mai interesanta capitală de țară pe care am vizitat-o.

Ziua 11:  Astazi avem un tur de oras ghidat care dureaza cateva ore, vom vizita cele mai imporatnte puncte ale capitalei, ne vom plimba cu telefericul. Dupa amiaza este program liber, Cazare in La Paz.

Ziua 12. Dimineata avem program liber in la La Paz,  se poate face o excursie in Valle de la Luna, care se afla foarteaproape de La Paz. Seara la ora 19 plecăm spre Uyuni. Vom merge cu autocar turistic semi-cama, cu scaune care se transformă în pat. Seara o petrecem în autocar. Avem inclusă și o mică cină.

Ziua 13. Dimineața ajungem în Uyuni. Începe aventură într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, deșertul de la sare de la Uyuni! Plecăm cu mașini 4X4 spre Salar.
Facem o oprire la cimitirul de trenuri. Apoi ne îndreptăm spre Colchani. Vizităm insula Incahuasi, unde se întâlnesc câtuși gigant care ajung și la 12 m. Panorama deșertului de sare de pe insulă este fabuloasă..
Seara ne cazăm în San Juan, într-un hotel de sare, la 4300 metri. În San Juan vizităm un cimitir din vremea civilizației Aymara.

Ziua 14. Astăzi traversăm cordiliera Anzilor. Va fi o zi plină, cu multe peisaje spectaculoase,cu opriri la lagune (Laguna Verde, Laguna Blanca, Laguna Colorada), la deșertul Dali, la arborele de Piatră. Astăzi veți vedea natura în cea mai pură și excepțională formă.
Seara înnoptăm în apropiere de Laguna Colorada, la un refugiu. Camere de 6 persoane cu grup sanitar comun.

Ziua 15. Astăzi ne trezim la ora 5 dimineața, pleacăm spre gheizerele Sol de la Manana, apoi spre apele termale unde putem face baie. Ne îndreptăm spre vulcanul Licancabur, la granita cu Chile, unde ne asteapta un transfer spre Atacama. Ajungem in jur de ora 13 in Atacama, avem timp sa ne relaxam, sa ne pierdem pe stradutele satului care pare pierdut in timp. Seara putem merge la un observator astronomic (optional), cerul aici fiind incredibil de senin.

Cazare in Atacama la pensiune.

Ziua 16. Astazi vizitam Valea Lunii si imprejurimile. Este o zona ireal de frumoasa, cu peisaje care va vor lasa fara cuvinte.

Cazare in Atacama.

Ziua 17 : Transfer spre Calama, apoi avion spre Santiago de Chile.

Petrecem dupa amiaza in Bellavista, cartierul nostrum favorit din Santaigo, un oras foarte viu, cosmopolit, unde  vom avea o sumedenie de activitati de facut.

Cazare la hotel in Santiago.

Ziua 18: Astazi toata ziua vizitam Santiago, centrul vechi al orasului, parcuri, cartierul Providencia, una din zonele cele mai excusiviste ale capitalei, Cerro San Cristobal.

Cazare in Santiago.

Ziua 19: Astazi plecam spre Lima, unde vom mai petrece o zi relaxanta inainte de plecare.

Ziua 20 : Astazi plecam spre Bucuresti. Zborul va fi cu o escala. Ajungem a doua zi in Bucuresti.

Ziua 21:  se ajunge in Romania.

 

CONDITII DE PLATA

-un avans de 1400 euro se achita la inscriere ;

-restul sumei se achita astfel : 800 euro pana pe  15 iunie  , 1100  euro pana pe 1 august;

Plata se face în RON sau se poate face in EURO (la cursul BNR din ziua respectivă + 2% coeficient de risc valutar)

Înainte de a se efectua plata, agenția va trimite contractul de prestări servicii turistice  (care se regăsește și pe site în secțiunea “Contact”) si bonul de comanda.

 

ÎNSCRIERE

Dacă vreți să ne însoțiți sau doriți mai multe detalii, ne puteți trimite un e-mail la contact@trip2explore.ro sau ne puteți suna la 0747798090. Sau puteți să ne lăsați numărul de telefon apăsând pe butonul albastru “Înscrie-te acum!” in partea de sus a paginii (dupa titlu) și va contactăm noi.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 1 august 2024

Inscrierile se inchid imediat ce grupul se formeaza, de multe ori cu mult timp inainte de data limita. Recomandam celor interesati sa se inscrie cat mai repede pentru a va trece pe lista participantilor la excursie.

 

Mențiuni

  • Grupul minimum este de 14 persoane.
  • La un grup mai mic de 14 persoane circuitul se poate organiza,  recalculandu-se pretul;
  • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
  • prezentarea la aeroport se va face cu minim doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
  • Asigurarea storno  este recomandata și trebuie făcută în mod individual de către fiecare turist. Va putem ajuta cu incheierea acesteia.-
  • Este necesar pașaportul valid minimum 6 luni de zile ;
  • Toate condițiile, drepturile și obligațiile agenției, cât și ale turistului, condiții de anulare și alte detalii, le veți regăsi în Contractul de prestări servicii turistice.
  • O dată cu contractul turistul va primi factură fiscală, bonul de comandă și programul excursiei/circuitului.
  • Clasificarea pe stele a unităților de cazare din program este cea atribuită în mod oficial de către Ministerul Turismului din Peru, Bolivia si Chile conform standardelor proprii.
  • Turistii vor fi anuntati in cazul in schimbarii orarului de zbor sau a unor mici schimbari in program (care nu afecteaza structura de baza a acestuia).

 

 

Share this post