fbpx

Itinerariu Islanda aprilie 2016

28 aprile

Plecare din Bucuresti spre Oslo.

Cazare Oslo.

29 aprilie

Zbor Oslo-Reykjavik. Decolare ora 10.

In aeroport ne asteapta masinile inchiriate. Inchirierea acestora o facem de acasa (ne ocupam noi de inchirieri).

Cazare in Reykjavik.

Prima zi se va dedica vizitarii Reykjavik-ului, cea mai nordica capitala din lume. Vizitam biserica Hallgrimskirkja, in a carei turn se poate urca pentru a vedea o panorama a orasului. Nu ai cum sa te plictisesti aici, e plin pe stradutele pietruite de mici magazine, cafenele, restaurante in care putem gusta preparatele traditionale islandeze. E un oras de poveste, care dupa cum era de asteptat are aerul oraselor nordice. Insa islandezii sunt extrem de prietenosi, nu ai cum sa nu socializezi cu ei si sa nu-ti impartaseasca povestile locului.

Tot astazi se poate merge si la Laguna Albastra, una dintre cele mai mari atractii ale Islandei. Este o piscina naturala cu apa geotermala situata in mijlocul unui camp de lava format de activitatea intensa vulcanica. Senzatia unei bai acolo este de nedescris.

30 aprilie

Plecare spre Snaefellsnes, peninsula din vest.

Vizitare Stykkisholmur, Arnastapi, Hellissandur, mici orase din partea de vest.

Vizitare parcul national Snæfellsjökull.

Cazare la Steinsholt, in vest.

1 mai

Continuam drumul spre nord, spre Akureyri, in orasul despre care se spune ca ar fi cel mai frumos din Islanda.

Cazare Akureyri in camere de 2 persoane.

2 mai

Vizitarea lacului Myvatn, un spectaculos lac vulcanic ce oferaprivelisti unice. Pe drum insa ne vom opri la Cascada Godfossiar apoi vom explora formatiunile vulcanice, caldera Krafla, izvorul termal Namaskard si zona muntelui Hverfell. Zona este una renumita atat pentru activitatea vulcanica cat si pentru izvoarele sale geo-termale, cunoscute in toata Europa. Plecare sprepartea de est. Cazare la Hofn.

3 mai

Vizitare Laguna Glaciara ( cu o multime de iceberguri plutitoare), Vizitare cascada Svatifoss , numita si cascada Neagra, una dintre cele mai spectaculoase din lume. Apa se revarsa peste o stanca de coloane de bazalt hexagonale. La ea se ajunge doar pe jos, drumul dureaza aproximativ o ora. Insa va garantam ca merita.

Ne indreptam apoi spre Vik pentru a vizita plaja cu nisip negru. Nu ne mira ca a fost inclusa in topul celor 10 plaje unice si frumoase din lume. Peisajul este spectaculos intr-adevar!

Ne vom petrece noaptea in Vik.

4 mai

Plecam spre parcul national Vatnajokull si parcul national Skaftafell, o oaza de verdeata, in proximitatea celui mai inalt varf al Islandei.

Pentru fotografi si nu numai, zona este divina: lagune de gheata, creste inzapezite, cascade, rauri glaciare.

Mergem la cascada Seljalandsfoss, una dintre cele mai frumoase din Islanda. masoara o inaltime de 60 de metri. Este singura care permite accesul in spatele caderii de apa. Are o inaltime de 60 de metri si este locul unde toti fotografii vor sa imortalizeze caderea de apa si superbele curcubee care apar.

Ajungem si la cascada Skogafoss, una dintre cele mai frumoase din lume.Este des intalnita pe cartile postale islandeze. Si aceasta are 60 de metri inaltime si 25 de metri latime. Povestile locale spun ca pe vremea vikinjilor ar fi fost un cufar cu monede de aur ascuns intr-o pestera din spatele acesteia. In zilele cu soare, oamenii locului spun ca disting in apa sclipiri de aur.  Chiar daca credem sau nu povestea, cascada trebuie neaparat vizitata intrucat este impresionanta.

Ne bucuram de micuta capitala in ultima zi, vizitam si imprejurimile.

Cazare in Reykjavik.

5 mai

Astazi vom vizita Golden Circle, zona cea mai vizitata a Islandei. Ajungem la Cascada Gulfoss, Geysir, parcul national Thingvellir (locul unul de intalnesc placa tectonica a Eurasiei cu cea a Americii de Nord. Tot aici e locul celui mai vechi parlament din lume).

Cazare in Reykjavik .

6 mai

Se face check out-ul. Plecare spre aeroport. Zbor Bucuresti-Oslo, apoi Oslo-Bucuresti.

Si aici se termina aventura noastra pe taramul elfilor. 🙂