Itinerariu Peru, Bolivia, Chile februarie 2023

Ziua 1 : .Avion din Bucuresti spre orasul de escala , unde vom innopta. După amiazi ajungem în Lima. In functie de ora la care ajungem mergem sa luam cina si sa ne plimbam putin.

Vom fi obositi dupa un zbor lung, asa ca seara aceasta este pentru relaxare si odihna.
Cazare în Lima la hotel/pensiune in cartierul Miraflores ;

Ziua 2 : Plecare spre Lima, După amiazi ajungem. In functie de ora la care ajungem mergem sa luam cina si sa ne plimbam putin.

Vom fi obositi dupa un zbor lung, asa ca seara aceasta este pentru relaxare si odihna.
Cazare în Lima la hotel/pensiune in cartierul Miraflores ;

Ziua 3: astazi facem un tur de oras cu masina si pe jos. Incepem la pas prin cartierul cel mai frumos al Limei, Miraflores, pe malul Pacificului. Continuam cu masina spre Baranco, boemul San  Isidro  si spre centrul istoric al Limei, care este in patrimonial UNESCO (aici vom vizita, Plaza Mayor, primaria, palatul guvernului)

Spre seara mergem sa testam bucataria peruana, ceviche, porc de guineea si un delicios cocktail pisco sour.

Cazare in Lima la hotel/pensiune in Miraflores.

Ziua 4: Dimineata vom zbura spre Cuzco. Transferul ne va astepta la aeroport , me va duce spre hotel, unde ne vom lasa bagajele si apoi vom incepe turul cu un ghid local pe care suntem siguri ca o sa-l adorati.

Cusco este centrul străvechi al populațiilor indigene si apoi capitală istorică a Imperiului Incă, dăramată și reconstruită de conchistadori în stil colonial.
Cusco este de o frumusețe aparte, înconjurat de fermecătorii Anzi și situat la aprox. 3400 m. Este unul dintre cele mai autentice locuri din Peru, pe străduțele mici încă întâlnindu-se femei îmbrăcate în portul tradițional.

Cazare la hotel de 2 sau 3 stele ;

Ziua 5 :  Dupa micul dejun incepem calatoria spre valea sacra a incasilor. Vom face multe opriri pentru poze, intrucat peisajul este incredibil. Vom vizita piscinele cu sare de la Salinera Maras.

Seara o petrecem in Ollantaytambo,la hotel/pensiune , la 2800 metri.

Ziua 6 : astazi plecam din Ollantaytambo spre Aguas Caliente, locul de unde se pleaca spre Machu Picchu. vom merge prin munti, pe un drum sinous insa fascinant, atingand altitudinea de 4800 m, iar in jurul amiezii ajungem la Hidroelectrica, unde vom face o plimbare de dificultate redusa, de aprox. 3 ore (11 km), prin vaile muntilor, prin jungla inalta a Anzilor, pana in Aguas Caliente. Trekkingul se face pe un traseu turistic,nu este deloc periculos. Bagajele noastre mari vor ramane la hotel in Cusco, vom avea cu noi doar un mic rucsac cu cele necesare pentru o noapte in Aguas Calientes.

Cazare la hotel in Aguas Caliente.

Ziua 7: Astăzi ne vom petrece ziua la Machu Picchu, cetatea pierdută și regăsită a incașilor,  ascunsă între piscurile Anzilor Cordilieri și învăluită în umbrele trecutului. Urcam la sit dimineata in jur de ora 6.30. Vom sta în acest loc magic până pe la amiazi. Apoi coboram spre Aguas Caliente, de unde vom lua trenul panoramic panaa la Ollantaytambo si apoi un transfer spre Cusco.
Cazare în Cusco la hotel.

Ziua 8: Astăzi de dimineata luăm autocarul spre Puno. Orasul de pe marginea lacului Titicaca. Dupa amiazi ajungem in Puno, la 3800 metri, ne cazam si apoi iesim sa exploram orasul si sa incercam bucataria locala. Cazare în Puno la hotel .

Ziua 9. Astăzi vizităm insulele flotante Uros de pe Titicaca, lacul navigabil situat la cea mai mare altitudine din lume. Insulele sunt locuite de civilizația quechuas care își păstrează nealterate tradițiile.
Cazare în Puno la hotel .

Ziua 10. Astăzi plecăm cu autocarul spre La Paz. Vizitam La Paz, facem un tur de oras. Ne realaxam pentru a ne pregati pentru urmatoarele tre zile care vor fi mai solicitante. Cazare in La Paz.
ne plimbăm prin La Paz, capitala situată la cea mai mare altitudine din lume, 3640 m. Este un oraș aparte, cu o energie cum n-am mai întâlnit niciunde. Este agitat, colorat, haotic, un mix incredibil de arome, mirosuri,nuante. În orice direcție te uiți vezi vârfuri de munte.
Aici se găsește și Mercado de las Brujas, unde vrăjitoarele vând tot felul de leacuri pentru orice problemă care există sau nu există, de la probleme în dragoste, financiare sau adicții.
La Paz este unic, de departe cea mai interesanta capitală de țară pe care am vizitat-o.

Ziua 11: Dimineata avem program liber in la La Paz, putem face o excursie optioanala la situl de la Tiwanacu, acesta fiind in trecut centrul spiritual si politic al acestei culturi . Seara la ora 19 plecăm spre Uyuni. Vom merge cu autocar turistic semi-cama, cu scaune care se transformă în pat. Seara o petrecem în autocar. Avem inclusă și o mică cină.

Ziua 12. Dimineața ajungem în Uyuni. Începe aventură într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, deșertul de la sare de la Uyuni! Plecăm cu mașini 4X4 spre Salar.
Facem o oprire la cimitirul de trenuri. Apoi ne îndreptăm spre Colchani. Vizităm insula Incahuasi, unde se întâlnesc câtuși gigant care ajung și la 12 m. Panorama deșertului de sare de pe insulă este fabuloasă..
Seara ne cazăm în San Juan, într-un hotel de sare, la 4300 metri. În San Juan vizităm un cimitir din vremea civilizației Aymara.

Ziua 13. Astăzi traversăm cordiliera Anzilor. Va fi o zi plină, cu multe peisaje spectaculoase,cu opriri la lagune (Laguna Verde, Laguna Blanca, Laguna Colorada), la deșertul Dali, la arborele de Piatră. Astăzi veți vedea natura în cea mai pură și excepțională formă.
Seara înnoptăm în apropiere de Laguna Colorada, la un refugiu. Camere de 6 persoane cu grup sanitar comun.

Ziua 14. Astăzi ne trezim la ora 5 dimineața, pleacăm spre gheizerele Sol de la Manana, apoi spre apele termale unde putem face baie. Ne îndreptăm spre vulcanul Licancabur, la granita cu Chile, unde ne asteapta un transfer spre Atacama. Ajungem in jur de ora 13 in Atacama, avem timp sa ne relaxam, sa ne pierdem pe stradutele satului care pare pierdut in timp. Seara putem merge la un observator astronomic (optional), cerul aici fiind incredibil de senin.

Cazare in Atacama la pensiune.

Ziua 15. Astazi vizitam Valea Lunii si imprejurimile. Este o zona ireal de frumoasa, cu peisaje care va vor lasa fara cuvinte.

Cazare in Atacama.

Ziua 16 : Transfer spre Calama, apoi avion spre Santiago de Chile.

Petrecem dupa amiaza in Bellavista, cartierul nostrum favorit din Santaigo, un oras foarte viu, cosmopolit, unde  vom avea o sumedenie de activitati de facut.

Cazare la hotel in Santiago.

Ziua 17: Astazi toata ziua vizitam Santiago, centrul vechi al orasului, parcuri, cartierul Providencia, una din zonele cele mai excusiviste ale capitalei, Cerro San Cristobal.

Cazare in Santiago.

Ziua 18: Astazi plecam spre Lima, unde vom mai petrece o zi relaxanta inainte de plecare.

Ziua 19 : Astazi plecam spre Bucuresti. Zborul va fi cu o escala. Ajungem a doua zi in Bucuresti.