fbpx

Program excursie tarile baltice si Sankt Petersburg.

Ziua 1, duminica, 15 mai

Plecare la ora 7 dimineata spre Riga. Zborul este cu o escala. Se ajunge in Riga la ora locala 14.

Vizitare Riga. Timp liber.

Ziua 2, luni, 16 mai

Plecare cu autocarul spre Tallinn. Ajungem in Tallinn in jur de ora 12.

Cazare la hotel.

Ne lasam bagajele, dupa care mergem sa exploram orasul care pare desprins din cartile cu povesti. Putem incepe cu Castelul Toompea si continuam cu orasul de jos, All-Linn. Aceasta este cea mai frumoasa parte a Tallinului. Nu e de ratat carierul latin. Este o zona boema, si astazi se gasesc atelierele artistilor specialisti in ceramica si portretisti stradali de ocazie.

Pentru o panorama splendida a orasului mergem pe strada Kohtu.

La cate sunt de vazut si explorat in Tallin, de la cladiri cu arhitectura interesanta si catedrale, pana la stradute inguste neinvadate de turisti, sigur nu ne vom plictisi.

Ziua 3, marti, 17 mai 

Ne plimbam prin Tallinn si vizitam ce nu am reusit cu o zi inainte, apoi seara la ora 21 se pleaca cu autocarul spre Sankt Petersburg. Am ales varianta de a pleca seara pentru a nu pierde jumatate de zi pe drum.

Ziua 4, miercuri, 18 mai

Ajungem dimineata la ora 7.30 in Sankt Petersburg. Ne cazam la hostel, luam micul dejun. Apoi, putem incepe hoinareala. Astazi propunem o plimbare pe Nevski Prospekt, unul dintre cele mai cunoscute bulevarde din lume si cel mai cunoscut din Sankt Petersburg.

Orasul te surprinde la fiecare pas. Printre cele mai importante obiective se numara: Catedrala Kazan , Catedrala Sf. Isac , Manastirea Smolnyi (poate cea mai fabuloasa cladire a lui Rastrelli) Fortareata Sf. Petru si Pavel.

Ziua 5, joi, 19 mai

Astazi propunem sa vizitam jumatate de zi muzeul Ermitaj. Cealalta jumatate de zi vom merge sa vizitam insula Vasilievsky.

Nu în ultimul rând o atracţie o constituie podurile peste râurile şi canalele care brăzdează oraşul şi fac legătura cu multitudinea de insule pe care Sankt Petersburg se întinde. Numărul lor este impresionant, mai exact sunt 342 de poduri.

Ziua 6, vineri, 20 mai

Vizitarea palatului Peterhof,  Palatul de vara al tarului Petru cel Mare. Sunt absolut impresionante gradinile acestuia.

Ziua 7, sambata, 21 mai

Vizitam Tsarskoe Selo, celalalt complex imperial rus de langa St. Petersburg, palatul Ekaterinei. Apoi ne intoarcem in oras si descoperim partea mai putin turistica, dar la fel de frumoasa a lui (gradinile si curtile interioare despre care va spuneam).

Ziua 8, duminica, 22 mai

Este ziua in care ii spunem „Pe curand” Sankt Petersburg-ului. Ne plimbam cat ne tin picioarele, ne oprim in cafenele tipic rusesti, mergem prin piete in cautare de papusi Matrioska. 🙂

Seara tarziu luam autocarul spre Riga.

Ziua 9, luni, 23 mai 

Dimineata la ora 7 ajungem in Riga. Lasam bagajele la hotel pentru cateva ore, apoi plecam sa exploram orasul pana seara cand avem avion.

Plecare la ora 21 spre Italia.

Cazare o noapte in Italia.

Ziua 10, marti, 24 mai

Plecare spre Bucuresti la ora 10:30.