PROGRAM PATAGONIA

PROGRAM

Ziua 1. Avion din București spre orașul de escală. Stăm o noapte în orașul de escală (Bruxelles, Madrid, Roma sau Amsterdam)

Ziua 2. Avion din orașul de escală spre Santiago de Chile.

Ziua 3. Ajungem în Santiago de Chile.

Program liber, vizităm orașul (centrul vechi, Cerro San Cristobal).

Cazare în Santiago la pensiune de 2 stele.

Ziua 4. Vizitare Santiago. După amiază plecăm cu autocarul spre Valparaiso.

Cazare în Valparaiso la pensiune de 2 stele.

Ziua 5. Vizităm Valparaiso. Ne pozăm pe străzi colorate, cu garfittiuri, apoi mergem spre oceanul Pacific. Este poate cel mai fotogenic oras de pe malul Pacificului.

Seara ne întoarcem în Santiago.

Cazare în Santiago la pensiune de 2 stele.

Ziua 6. Astăzi luăm avionul din Santiago spre Punta Arenas.

Autocar Punta Arenas- Puerto Natales.

Facem cumpărături pentru următoarele 2 zile din Puerto Natales. Prețurile sunt foarte mari în parcul național Torres del Pâine, așa că cea mai bună opțiune este să ne luăm mâncare/lucruri necesare de aici.

Cazare în Puerto Natales la pensiune de 3 stele.

Ziua 7. Astăzi este prima zi de trekking prin parcul național Torres del Paine, este unul dintre cele mai spectaculoase, interesante și faimoase parcuri din America de Sud. O să admirăm lacuri, cascade, munți. Sperăm să vedem și animale precum guanacos sau vulpea aurie. Parcul are peisaje care îți tăie răsuflarea. Vom ajunge la Base de Las Torres  turnuri ascuțite ce se ridică semeț spre cer. Este poate cea mai cunoscută imagine din Patagonia chiliană. Pentru că  In Torres del Pâine vremea este foarte imprevizibilă există posibilitatea de a schimbă traseul propus de acasă.

Trekkingul va fi de aprox. 7-9 ore. Seara ne întoarcem în Puerto Natales.

Excursia se face în colaborare cu o agenție de turism locală și toată ziua vom fi însoțiți de un ghid local.

Cazare în Puerto Natales la hotel de 3 stele.

Ziua 8. Astăzi va fi tot zi de trekking în parc. Vom ajunge la: Lago Sarmiento, Laguna Amarga, Lago Nordenskjord, cascada Salto Grande, Lacul Pehoe, lacul și ghețarul Grey.

Seara ne întoarcem în Puerto Natales.

Excursia se face în colaborare cu o agenție de turism locală și toată ziua vom fi însoțiți de un ghid local.

Cazare în Puerto Natales la hotel de 3 stele.

Ziua 9. Petrecem ziua in imprejurimile Puerto Natales, bucurându-ne de minunata Patagonie.

Cazare in Puerto Natales la hotel de 3 stele.

Având în vedere că vremea în Patagonia este foarte imprevizibilă, există posibilitatea ca însoțitorul de grup să modifice la fața locului ordinea activităților propuse sau părți ale programului propus în parcul național Torres del Paine.

Ziua 10. Luăm autocarul din Puerto Natalas, capitala ghețarilor spre El Calafate. Drumul este de aprox. 5 ore.

Vizităm micul oraș El Calafate,denumit “capitala ghetarilor”. Are un farmec aparte, fiind așezat pe malul lacului Argentino, în mijlocul stepei patagoniene.Cazare în El Calafate la pensiune de 2 stele.

Ziua 11. Astăzi luăm autobuzul din El calafate spre parcul național “Los Glaciares”.  Petrecem ziua admirând din toate unghiurile cel mai faimos ghețar din lume: Perito Moreno. Ghețarul continuă să se extindă și să se ridice, iar expanisunea să ,produce rupturi ale calotei de gheață. Este maiestuos și impresionant, astfel că vom sta până după amiazi aici. Cazare în El Calafate la pensiune de 2 stele.

Ziua 12. Astăzi de dimineață plecăm cu autocarul din El Calafate în El Chalten.

Lăsăm bagajele la hotel și plecăm pe traseul de treeking spre Laguna de los Tres, de unde se vede în toată măreția lui poate cel mai frumos masiv al Patagoniei: Cerro Fitz Roy.

Seara ne întoarcem în El Calafate.

Cazare în El Calafate la pensiune de 2 stele.

Ziua 13. Dimineața avem avion spre Ushuaya. Ajungem la ora 10 în cel mai sudic oraș al Terrei. Până la coasta Antarcticii mai sunt “doar” 1190 km.
Ne plimbăm prin oraș.
Astăzi se pot face și actvitati opționale precum: plimbare cu El Tren del Fin del Mondo (Trenul de la Capătul Lumii), cel mai sudic tren al planetei,  excursie pe Isla de los Lobos unde se pot vedea leii de mare. Cazare în Ushuaya la pensiune de 2 stele.

Ziua 14. Zi de relaxare în Ushuaya. Ne plimbăm prin oraș și putem face și o excursie opțională cu catamaranul pe canalul Beagle. Cazare în Ushuaya la pensiune de 2 stele.

Ziua 15. Astăzi zburăm din Ushuaia până în Trelew. Apoi luăm un autocar din Trelew în Puerto Madryn. Puerto Madryn este cea mai bună destinație pentru a vedea animăluțe marine. Este poarta spre Peninsula Valdés, unde vom vedea pinguinii.

Cazare în Puerto Madryn la pensiune de 3 stele.

Ziua 16.  Astăzi este ziua cea mare în care mergem într-o excursie în Pensinsula Valdés si  ne vom întâlni cu pinguinii. ‘

Cazare în Puerto Madryn la pensiune de 3 stele.

Ziua 17.  Zburăm din Trelew spre Buenos Aires.

Cazare în Buenos Aires la pensiune de 2 stele.

Program liber în magical Buenos Aires. Ne pierdem pe străzi, testam mâncarea tradițională, încercam să simțim cum putem mai bine vibrația orașului.

Ziua 18. Astăzi vizităm Buenos Aires, orașul care te va seduce din primul moment. Mergem în Racoleta, unul dintre cele mai elegante cartiere.

Cazare în Buenos Aires la pensiune de 2 stele.

Ziua 19.  Astăzi facem un tur al orașului, trecând în revistă Teatrul Colon, cartierul italian Boca, Calle Florida (pentru shopping), Piața San Martin și catedrală Metropolitană. .

Explorăm cartiere, străzi și restaurante de cartier. Vrem să ne amestecăm printre localnici, să vedem acea parte autentică a orașului.

Cazare în Buenos Aires la pensiune de 2 stele.

Ziua 20.  Astăzi avem zbor spre Europa.

Ziua 21. Ajungem seara in Bucuresti.  Aici din păcate se termină aventura noastră.