fbpx

program Peru, Bolivia 2018

Ziua 1. Avion din București spre orașul de escală. Stăm o noapte în orașul de escală (Bruxelles, Madrid, Roma sau Amsterdam)

Ziua 2. Avion din orașul de escală spre Lima. După amiazi ajungem în Lima, vizităm centrul vechi.
Cazare în Lima la pensiune de 2 stele.

Ziua 3. Vizităm cel mai frumos cartier al Limei, de pe malul Pacificului, Miraflores.
Timp liber, relaxare.
Cazare în Lima la pensiune de 2 stele.

Ziua 4. Dimineața luăm avionul spre Cusco.
Vizităm Cusco (centrul, catedrala, Plaza des Armas, piața San Blas).

Cusco este centrul străvechi al populațiilor indigene si apoi capitală istorică a Imperiului Incă, dăramată și reconstruită de conchistadori în stil colonial.
Cusco este de o frumusețe aparte, înconjurat de fermecătorii Anzi și situat la aprox. 3400 m. Este unul dintre cele mai autentice locuri din Peru, pe străduțele mici încă întâlnindu-se femei îmbrăcate în portul tradițional.
Cazare la hotel de 2 stele.

Ziua 5. Astăzi plecăm spre Aguas Calientes, localitatea de unde se ajunge la Machu Picchu.
Vom pleca cu autocarul, apoi cu trenul. După amiazi ajungem în Aguas Calientes.
Cazare în Aguas Calientes la hotel de 2 stele.

Ziua 6. Astăzi ne vom petrece ziua la Machu Picchu, cetatea pierdută și regăsită a incașilor,  ascunsă între piscurile Anzilor Cordilieri și învăluită în umbrele trecutului. Vom sta în acest loc magic până după amiază.
Seară ne întoarcem în Cusco.
Cazare în Cusco la hotel de 2 stele.

Ziua 7. Astăzi luăm avionul spre Arequipa, orașul alb, care probabil este cel mai fermecător oraș din Peru.
Viztam orașul, mănăstirea Santa Catalina, un complex superb, o oază de liniște și culoare în centrul orașului.
Cazare în Arequipa la hotel de 2 stele.

Ziua 8. Astăzi plecam spre Chivay. Vizităm canionul Colca, locul unde cu puțin noroc vom vedea condorii. Este absolut fabulolos zborul condorilor în cel mai adanc canion din lume.
Facem opriri în câteva sate. Se pot face cumpărături în piețele locale.
Cazare în Chivay la hotel de 2 stele.

Ziua 9. Plecăm din Chivay spre Puno, orașul de pe marginea lacului Titicaca.
Cazare în Puno la hotel de 2 stele.

Ziua 10. Astăzi vizităm insulele flotante Uros de pe Titicaca, lacul navigabil situat la cea mai mare altitudine din lume. Insulele sunt locuite de civilizația quechuas care își păstrează nealterate tradițiile.
Cazare în Puno la hotel de 2 stele.

Ziua 11. Astăzi plecăm cu autocarul spre La Paz.
Lăsăm bagajele la agenția de turism cu care vom pleca spre Uyuni, apoi ne plimbăm câteva ore în La Paz, capitala situată la cea mai mare altitudine din lume, 3640 m. Este un oraș aparte, cu o energie cum n-am mai întâlnit niciunde. Este agitat, colorat, haotic, însă are ceva care atrage. În orice direcție te uiți vezi vârfuri de munte.
Aici se găsește și Mercado de las Brujas, unde vrăjitoarele vând tot felul de leacuri pentru orice problemă care există sau nu există, de la probleme în dragoste, financiare sau adicții. 🙂
La Paz este unic, de departe cea mai ciudată capitală de țară pe care am vizitat-o.
Seara la ora 19 plecăm spre Uyuni. Vom merge cu autocar turistic semi-cama, cu scaune care se transformă în pat. Seara o petrecem în autocar. Avem inclusă și o mică cină.

Ziua 12. Dimineața ajungem în Uyuni. Începe aventură într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, deșertul de la sare de la Uyuni! Plecăm cu mașini 4X4 spre Salar.
Facem o oprire la cimitirul de trenuri. Apoi ne îndreptăm spre Colchani. Vizităm insula Incahuasi, unde se întâlnesc câtuși gigant care ajung și la 12 m. Panorma deșertului de sare de pe insulă este fabuloasă.
Facem opriri pentru poze.
Seara ne cazăm în San Juan, într-un hotel de sare. În San Juan vizităm un cimitir din vremea civilizației Aymara.

Ziua 13. Astăzi traversăm cordiliera Anzilor. Va fi o zi plină, cu multe peisaje spectaculoase,cu opriri la lagune (Laguna Verde, Laguna Blanca, Laguna Colorada), la deșertul Dali, la arborele de Piatră. Astăzi veți vedea natura în cea mai pură și excepțională formă.
Seara înnoptăm în apropiere de Laguna Colorada, la un refugiu. Camere de 6 persoane cu grup sanitar comun.

Ziua 14. Astăzi ne trezim la ora 5 dimineața, pleacăm spre gheizerele Sol de la Manana, apoi spre apele termale unde putem face baie. Ne îndreptăm spre vulcanul Licancabur, la granita cu Chile, apoi ne întoarcem spre Uyuni. După amiazi în jur de oră 16 ajungem în Uyuni.
Seara avem autocar turistic semi-cama spre La Paz. Vom fi serviți cu o mică cină. Petrecem noaptea in autocar.

Ziua 15. Ajungem dimineața în La Paz. Ne îndreptăm spre aeroport de unde vom lua avionul spre Rurrenabaque. Orășelul acesta este locul perfect pentru începutul unei aventuri memorabile în junglă.

Rurrenabaque are o vibrație aparte. De cum aterizezi pe micul aeroport simți mirosul pregnant de vegetație și umezeala din aer.
Cazare în Rurrenabaque la pesiune de 2 stele.

Ziua 16. Astăzi plecăm spre junglă, mai exact spre parcul național Madidi. Vom pleca cu ghid specializat pe junglă. Cel ce ne va fi ghid s-a născut și a trăit într-o comunitate din junglă, așa că va fi o experiență aparte.
Cazare la lodge în junglă. Lodge-urile au grupuri sanitare și camere duble și triple.

Ziua 17.  Astăzi ne întoarcem în Rurrenabaque, apoi luăm o mașină spre Santa Rosa și mai apoi plecăm cu barca spre pampas. Este ziua în care ne vom bucura de biodiversitatea fabuloasă a Boliviei. Sunt șanse foarte mari să vedem capybara, crocodili, multe specii de păsări, delfini roz etc.
Cazare la lodge-uri în pampas. Camere duble și triple cu grup sanitar.

Ziua 18.  Astăzi ne intoarcem în Rurrenabaque.
Zi de relaxare, plimbări agale prin orășel.
Cazare la pensiune de 2 stele în Rurrenabaque.

Ziua 19. Avion Rurrenabaque-La Paz.
Petrecem noaptea La Paz la un hotel de 2 stele.

Ziua 20. Dimineata luăm avionul spre Lima. Timp liber în Lima.
Cazare în Lima la pensiune de 2 stele.

Ziua 21. Plecare spre București.

Ziua 22. Astăzi ajungem în București. Din pacate aventura noastră se termina aici. Însa ne vom întoarce cu cardurile pline de fotografii și amintiri memorabile.