fbpx

Iulia Miu

iulia“La mine pasiunea pentru calatorii a inceput din dorinta de a cunoaste si alte medii naturale si de a interactiona cu comunitatile locale pentru a explora si pentru a vedea cum a evoluat mediul natural. Primele “expeditii” ale mele au fost in Peru si Mexic, pe urmele civilizatiilor incase si maiase, vrand sa descopar atat secretele ascunse de vestigiile arheologice ale acestora, dar fiind interesata si de biodiversitatea extrem de variata a acestor zone, unde am intalnit paduri tropicale, lagune, pesteri, lanturi muntoase, și nu numai atât.

Spiritul de aventura m-a chemat apoi catre Siberia Centrala unde am locuit intr-o iurta, timp de doua saptamani, convietuind alaturi de o familie locala din regiunea Tuva. Acolo am avut ocazia sa mananc alaturi de ei, sa aflu povesti ale acestor oameni si sa calatoresc cu ei o parte din drum, intelegand astfel mult mai bine sistemul de viata al acelei regiuni. Experienta nu s-a oprit aici, caci am avut si ocazia de a explora lacul Baikal cu regiunile sale de stepa dintre sudul Siberiei si Muntii Siberiei de Sud, aflati la granita cu Mongolia, un alt teritoriu ce merita sa fie explorat candva.

Pentru ca imi place sa traiesc cu pasiune, am vrut sa fac si calatorii care sa imi permita sa cutreier muntii, nu din dorinta de a cuceri un varf, ci pentru ca acolo, in pustietatea montana, e locul in care simt adevarata libertate. Astfel am escaladat masivele Kilimanjaro, Mont Blanc, Aconcagua, Elbrus, Rwenzori.

Din pasiunea pentru calatorii si din dorinta de a-i putea indruma si pe alti oameni in expeditiile lor, am obtinut atestatul de ghid national.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *