fbpx

Program Coasta Amalfi

Noi propunem sa ne lasam surprinsi de frumusetea locurilor si sa nu facem un program rigid. Fiecare satuc/orasel este o bijuterie. As spuneca nu exista obiective turistice, toata zona e un obiectiv.

Fie ca vorbim de Positano, Amalfi, Ravello, Maiori, Minori, Vietri Sul Mare toate sunt mici, asa ca le vom lua la pas si le vom descoperi din toate unghiurile. Totul e de vis: de la vilele mici, cochete si florile de pe peretii lor, la lamaile care cresc peste tot si multitudinea de pisici care dorm lenese la soare. Toate orasele sunt cocotate pe versant, asa ca e foarte usor sa ajungem in puncte de belvedere care sa ne ofere o panorama wow!

Sunt vile care sunt deschise pentru turisti, iar dintre ele, vilele Rufollo (cu gradinile superbe) si Cimbrione (cu terasa infinitului) din Ravello ofera niste peisaje exceptionale.

Noi spunem ca ar fi o idee buna sa facem si trekking. Cel mai celebru traseu este“Poteca zeilor”, care ne va duce in 4 ore si jumatate de la Bomerano la Positano. Numele traseului spune totulJ

Sau propunem sa coboram de la Ravello la Amalfi, este absolut superba perspectiva asupra satucului Minori. Apoi sa mergem pana in Atrani, cel mai mic orasel al zonei.

Cateva ore le vom rezerva cu siguranta pentru a merge in Ravello, cel mai inalt punct al coastei.

Celebrul Positano merita cel putin o zi, e un fost satuc pescaresc si e de departe cel mai romantic loc al zonei. Neaparat ne oprim la un limoncello si la o portie de spaghetti cu pepperoncino alla Positano. 🙂

Un alt loc interesant este Fiordo di Furore, un loc in care marea si-a facut loc printere stanci si a creat o mica plaja. Exista mari sanse sa nu gasim penimeni si sa ne putem bucura de o plaja doar a noastra.

Ar fi pacat sa nu facem o excursie de o zi in minunata insula Capri! Nu degeaba s-au facut filme si s-au scris carti despre ea. Are o doza ridicata de romantism. Ne vom plimba pe stradute, ne vom opri la povesti cu localnicii in piazzeta si am putea bea un vin alb de Capri pe o terasa langa mare.

Vom merge si la Gradinile Augustus, de acolo se vad absolut grozav cele doua stanci iesite din mare “Faraglioni” si Via Krupp .

Oricum, vom avea timp suficient sa exploram coasta si in acelasi timp sa simtim pe pielea noastra atat de cunoscutul “il dolce far niente” al italienilor. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *