fbpx

Program tarile baltice, Sankt Petersburg

Ziua 1

Ne cazam la Hostel, lasam bagajele apoi plecam la plimbare prin Riga. Vizitam centrul istoric, care a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, mergem sa vedem Casa Pisicii, simbolul arhitectonic al Rigai (dateaza din1909). 🙂

Seara ne putem opri la o bere intr-unul dintre barurile frecventate de localnici.

Ziua 2

Dupa micul dejun, o luam din nou la pas prin Riga. Incepem plimbarea pe Brivibas iela (Strada Libertatii), principala artera a orasului. Ne indreptam spre piata Livu, cel mai animat loc din oras. Mergem apoi spre piata Dome, punctul central al orasului, aici fiind Catedrala Dome, cea mai mare biserica din tarile baltice.

Nu vom rata Catedrala din Riga, Castelul, Piata Centrala (care este una dintre cele mai colarate si vii locuri).

Apoi, in functie de preferinte, putem sa vizitam muzee (Muzeul Ocupatiilor, Muzeul etnografic in aer liber-este un muzeu fascinant ce reflecta modul traditional de viata leton) sau putem sa ne pierdem pe stradute, in cautare de locuri interesante mai putin umblate de turisti.

Ziua 3

Luam micul dejun, apoi plecam spre Tallin cu autocarul.

Ne lasam bagajele la hotel, dupa care mergem sa exploram orasul care pare desprins din cartile cu povesti. Putem incepe cu Castelul Toompea si continuam cu orasul de jos, All-Linn. Aceasta este cea mai frumoasa parte a Tallinului. Nu e de ratat carierul latin. Este o zona boema, si astazi se gasesc atelierele artistilor specialisti in ceramica si portretisti stradali de ocazie.

Pentru o panorama splendida a orasului mergem pe strada Kohtu.

La cate sunt de vazut si explorat in Tallin, de la cladiri cu arhitectura interesanta si catedrale, pana la stradute inguste neinvadate de turisti, sigur nu ne vom plictisi.

Ziua 4

Noi propunem doua variante pentru cea de-a patra zi:

  • Continuam hoinareala prin Tallin

sau

  • Mergem intr-o excursie de o zi la Helsinki cu ferry boat-ul (plecam dimineata la 8 si ne intoarcem seara la 22.30)

Seara tarziu plecam cu autocarul spre Sankt Petersburg. Am ales varianta de a pleca seara pentru a nu pierde jumatate de zi pe drum.

Ziua 5

Ajungem dimineata la ora 7.30 in Sankt Petersburg. Ne cazam la hostel, luam micul dejun. Apoi, putem incepe hoinareala.

Este atat de frumos orasul asta, incat nu cred ca e cazul sa stabilim un traseu fix, ci mai degraba sa il lasam sa ne surprinda la fiecare pas. Oricum, printre cele mai importante obiective se numara: Catedrala Kazan , Catedrala Sf. Isac , Manastirea Smolnyi (poate cea mai fabuloasa cladire a lui Rastrelli) Fortareata Sf. Petru si Pavel

Ziua 6

In functie de preferinte, sunt mai multe optiuni:

  • Vizitarea muzeului Ermitaj
  • Vizitarea palatului Peterhof,  Palatul de vara al tarului Petru cel Mare

Nu în ultimul rând o atracţie o constituie podurile peste râurile şi canalele care brăzdează oraşul şi fac legătura cu multitudinea de insule pe care Sankt Petersburg se întinde. Numărul lor este impresionant, mai exact sunt 342 de poduri.

Un alt punct major de atractie il reprezinta insula Vasilyevsky, din Delta raului Neva.

Ziua 7

Putem vizita Tsarskoe Selo, celalalt complex imperial rus de langa St. Petersburg, palatul Ekaterinei. Apoi ne intoarcem in oras si descoperim partea mai putin turistica, dar la fel de frumoasa a lui.

Iar seara noi credem ca ar fi grozav sa mergem intr-un bar si sa savuram o vodka ruseasca. 🙂

Ziua 8

Este ziua in care ii spunem „Pe curand” Sankt Petersburg-ului. Ne plimbam cat ne tin picioarele, ne oprim in cafenele tipic rusesti, mergem prin piete in cautare de papusi Matrioska. 🙂

Seara luam autocarul spre Riga.

Ajungem dimineata la 8.30 in aeroport.

Ceea ce ni se pare cu adevarat inedit in perioada asta in St.Petersburg este ca ne putem plimba cat este ziua si noaptea de lunga, ne putem bucura de minunatele “nopti albe”.

Programul este unul orientativ, putem face modificari in functie de preferintele voastre.

[button size=”medium” color=”#ffffff” background=”#c40606″ radius=”0px” type=”flat” link=”http://trip2explore.ro/formular-inscriere/” newwindow=”false” ]inscrie-te[/button]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *