Circuit Islanda, 27 septembrie-5 octombrie 2023, 1400 euro

Posted by: Anca Category: Excursii

Circuit Islanda, 27 septembrie-5 octombrie 2023, 1400 euro

Islanda este incredibilă, exotică,fascinantă! În opinia noastră este cea mai frumoasă țară din Europa și printre cele mai frumoase din lume. Am creat pentru voi un circuit complex, un tur complet al insulei, in care am inclus toate locurile noastre preferate.

Desi am vizitat-o de peste cincisprezece ori, de fiecare data Islanda reuseste sa ne surprinda. Unicitatea ei este cea care o face să fie așa. Este o țară a constratelor și a superlativelor. . În plus, adorăm fuga continuă după aurora boreală. Luminile nordului nu pot fi descrise, este uluitoarea senzația de a le fi martor. De aceea, in fiecare an revenim aici.

Pe acest tărâm magic găsești la un loc vulcani activi, ghețari enormi, geysere, lagune, cascade. În multe locuri peisajele par de parca ar fi de pe Marte: întinderi aride, bolovani, pământ roșiatic. Peisajele se schimbă din kilometru in kilometru. Aici, in Islanda, vântul și marea lucrează împreună și creează o experiență total diferită față de orice alt loc al planetei.

Islanda este o țară de poveste, unde locuitorii cred cu tărie în existența elfilor, zânelor și a trolilor. Poporul ascuns poartă denumirea de “huldufólk” și o dată ajuns in Islanda înveți sa îl vezi in fiecare piatră, așa cum o fac și ei.

Vom face turul Islandei, plecam din Reykjavik spre vest, apoi spre nord  la Akureyri si satele pitoresti din jur, dupa care în est, spre laguna de gheata Jökulsárlón, apoi spre Vik si ale lui plaje negre, apoi Golden Circle, cea mai cunoscuta ruta a Islandei și la final înapoi spre Reykjavik.

E greu să descriem colțul acesta de lume în cuvinte. Islanda trebuie trăita și simțită acolo, cu vântul care-ți bate în față și peisajele care îți taie răsuflarea.

Pentru una dintre cele mai spectaculoase experiențe de călătorie pe care le-ai putea avea, te așteptăm alaturi de noi în această aventură!

NOTA: Circuitul propus de noi este self-drive, adica insotitorul de grup si alti turisti vor conduce masinile inchiriate. Aceasta este cea mai buna varianta de circuit, iar noi am optat pentru ea in toate circuitele noastre din trecut, avem experienta a peste 15 programe organizate in acest stil. Costurile si mobilitatea sunt pricipalele avantaje.

DATA: 27 septembrie-5 octombrie 2023

ZBORURI:

27 septembrie: Bucuresti-Reykjavik (zbor cu o escala)

5 octombrie: Reykjavik-Bucuresti (zbor cu o escala)

PRET: 1400

PREȚUL INCLUDE

-avion cu toate taxele de aeroport incluse București-Reykjavik (2 bagaje de mana incluse: un bagaj de mana inclus cu dimensiunile 55X45X23 cm si un rucsac cu dimensiunile 40x25x20 cm)

-cazare 8 nopti conform programului în camere duble, triple sau qvadruple, in functie de preferinte;

-asistență turistică înainte și pe toate durata călătoriei.

-însotitor de grup din partea Trip2explore  (la un grup de minimum  10 persoane)

PREȚUL NU INCLUDE

-mașina de închiriat+combustibil pe perioada șederii in Islanda (aproximativ 300-350 euro/persoana, pentru toate zilele, inclusiv carburantul. Prețul aproximat de noi este pentru 4 persoane în mașina ).

-cheltuieli persoanale sau orice altă activitate ce nu este inclusa în program (de exemplu vizita la Laguna albastra: incepand de la 53 usd pentru o zi)

-mesele și bauturile;

-supliment single (nu recomandam sa optati pentru acest supliment, costul fiind unul foarte ridicat). Cautam variante de partaj la camera pentru turistii care calatoresc singuri.

-asigurare de calatorie sau storno;

-excursii si activitati optionale (bai termale, trekking pe ghetar. plimbare pe laguna de gheata);

CAZAREA

Cazarea se face la pensiuni/case de vacanta. Unitățile de cazare și condițiile sunt impecabile. Toate pensiunile au fost vazute personal de noi. La cazarile din Islanda camerele au grupuri sanitare comune. Se poate opta si pentru camere cu grupuri sanitare proprii, plătindu-se o diferență de pret. 

Vor fi 8 nopti de cazare astfel:

-1 noapte  în Keflavik in camere duble, triple sau qvadruple. Hotel/pensiune de 2 stele.

-1 noapte în partea de vest, in apropiere de Borganes in camere in casă de vacanță de 2 stele.

-1 noapte în Akureyri in casă de vacanță/pensiune de 2 stele.

-1 noapte în apropiere de Egilstadir în casă de vacanță/pensiunea de 2 stele.

-1 noapte in apropiere de Vik la pensiune/ hotel de 2 stele.

-1 noapte in Hofn in camere duble sau triple.

-2 nopti  în Keflavik sau Reykjavik la Hotel/pensiune de 2 stele.

PROGRAM

Ziua 1 : Astăzi avem zborul spre Islanda.Dupa amiazi aterizăm pe aeroportul Keflavik, intrăm în posesia mașinilor închiriate, apoi mergem spre hotel. După care avem program de voie, putem merg sa vizităm  micuța capitală, Reykjavik. Aceasta este cea mai nordică capitală a lumii. Ne vom pierde pe străzile colorate și casele ca din povești.

Ne cazăm în Keflavik, la hotel de 2 stele.

Ziua 2: Ne trezim de dimineață și plecăm spre vest, spre peninsula Snæfellsnes. Drumul până acolo este spectaculos, trecem prin sate pitorești și la fiecare kilometru vom avea ocazia sa fim uimiti de peisajele spectaculoase. Vom vedea fiorduri, câmpuri de lavă, faleze abrupte și peisaje selenare. Se spune că aceasta peninsulă este unul dintre punctele energetice ale Pământului.

Prima oprire va fi la Arnarstapi, unul dintre cele mai frumoase porturi ale Islandei. Muntele Stapafell păzește orașul. dând un plus de dramatic peisajului.

Ne îndreptam spre Hellnar, un sat pescăresc cu doar câțiva locuitori și o cafenea tare frumoasa unde sigur vom intra sa ne relaxăm pentru câteva minute cu o cafea fierbinte islandeză.

Apoi plecăm spre  Stykkisholmur, cel mai mare oraș al peninsulei. Vizităm portul și ne pierdem printre casele colorate.

Seara plecăm spre Borganes unde ne vom și caza.

Ziua 3: Astăzi ne vom îndrepta spre nordul insulei, continuând pe Ring Road. Vom face o oprire in satul Hvammstangi, apoi vom pleca spre Skagafjordur. Drumul este spectaculos și chiar dacă distanțele nu sunt foarte mari, oricum vom petrece mai mult timp pe drum, fiindcă ne vom opri extrem de des pentru a face fotografii. Așa se întâmplă tot timpul! ?

Skagafjordur este un fiord în nordul Islandei, cu o lungime de 40 km și o lățime de 15 km. Ne oprim în Sauðárkrókur, cel mai mare oraș al regiunii.

Plecăm apoi spre Siglufjordur, un sătuc absolut adorabil, cu case colorate, locuitori tot timpul veseli și un port mic și numai bun de fotografiat.

Mergem spre cascada Godafoss, considerata a fi printre cele mai frumoase din Europa. În traducere numele înseamnă Cascada Zeilor și povestea ei datează din anul 999, când creștinismul a fost declarat religie oficială și în acestă cascadă au fost aruncate simbolurile păgâne.

Seara ne îndreptăm spre Akureyri, supranumit capitala nordului. Este al doilea cel mai mare oraș al Islandei, având 18000 de locuitori. Este colorat, liniștit, cu străzi cochete și înguste. Este orașul perfect în care să ne relaxăm intr-un bar alături de localnicii primitori.

Ne cazăm in Akureyri.

Ziua 4: Astăzi va fi o zi lungă, plină de locuri spectaculoase. Prima oprire va fi la cascada Detifoss, care este absolut uluitoare. Este cascada cu cea mai mare densitate de apă din Europa. A fost denumita The Beast, in comparație cu The Beauty, cum i se spune cascadei Godafoss. Are o înalțime de 44 m și un volum de 193 m3 de apă/secundă .

Pornim apoi spre lacul Myvatn, o zonă cu  activitate geotermală intensă. Ajungem la Námafjall, un câmp geotermal produs de o fisură de la o erupție vulcanică. Vom vedea izvoare sulfuroase, cristale de sulf colorate și fumarole. Dimensiunile extrem de mari ale craterelor de noroi te vor uimi. Peisajul este incredibil, parcă aterizezi pe altă planetă.

Ne cazam in Egisladir, unde vom și înnopta.

Ziua 5: Plecăm spre fiordurile de est, peisajul este spectaculos și dramatic. Ajungem în Seydisfjordur, care are are o așezare splendidă, într-un fiord. Satul este foarte pitoresc, cu multe case colorate, o mică biserică și bărci pescărești. Este printre primele așsezări din Islanda, cu morminte ce datează din secolul al VII-lea. A fost apoi locuit de norvegieni, ce au construit multe dintre casele ce se găsesc și astăzi și care dau o notă dinstinctivă locului.

Daca este senin ne oprim la muntele Vestrahorn. Cu vârful situat la 454 de metri deasupra oceanului Atlantic, muntele este înconjurat de un litoral format din lavă vulcanică. Este absolut spectaculos, se prabuseste abrupt in ocean. Localnicii il mai numesc muntele Batman.

Urmăm pustietatea drumului de coastă, prin locuri care, dacă nu ar fi șoseaua, ar părea neatinse de om. Aceasta este chintesența Islandei. Oile însă sunt stapanii tarii. Complet libere si de multe ori nesupravegheate de nimeni, cutreieră insula căutându-și singure locurile de păscut.

Seara ajungem in Hofn unde ne cazam.

Ziua 6. Astăzi ne îndreptam spre faimoasa și minunata lagună de gheață Jokursarlon. Aceasta s-a format pe fondul încălzirii globale.  Ghetarul Breidamerkurjokull, parte a celui mai mare ghețar al Europei, Vatnajokull, venea pana în buza oceanului Atlantic în vremuri trecute.  În timp au început să se desprindă blocuri mari de gheață care au format un lac cu iceberg-uri care plutesc. Peisajul te lasă fără cuvinte. Aici s-au filmat secvențe din câteva filme celebre (Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill).

Vizităm apoi cascada Svatifoss, care are 20 metri înaltime și impresionează prin contrastul dintre coloanele bazaltice hexagonale de care este înconjurată și căderea de apă.

Plecăm spre Vik, cel mai sudic sătuc al Islandei, pe care mai puțin de 20 de oameni au norocul de a-l numi acasă. Este format din câteva case și o biserica undeva pe un deal. Mergem și spre uimitoarele coloane de bazalt aflate pe plaja cu nisip negru Reynisfjara.  În ocean se pot vedea niște stive de granit Reynisdrangur, ce ating până la 66 de metri. Legenda spune că stivele au apărut atunci când doi troli au încercat să aducă o barcă la mal, dar au fost surprinși de lumina soarelui și transformați în piatră.

Seara ne cazăm în apropiere de Vik.

Ziua 7: Si astăzi explorăm zona de sud a insulei, faimoasă pentru natura excepțională și cascadele impresionante. Ne oprim întâi la ghetarul Solheimajokull.

Plecăm apoi spre cascada Skogafoss. În zilele însorite, Skogafoss este locul ideal pentru ,,vânătorii” de curcubee, dar şi pentru cei care cred în legendele islandeze şi vin să caute un legendar cufăr cu aur, îngropat în peretele cascadei.

Ne îndreptăm spre cascada Seljalandsfoss, ce are o cădere de apă de 60 de metri, iar spectacolul pe care il oferă este greu de egalat. Prin spatele cascadei trece o poteca, astfel că se pot surprinde imagini memorabile de după pânza de apă a cascadei.

Seara plecăm spre Keflavik unde vom și înnopta.

Ziua 8: Astăzi vom merge pe unul dintre cele mai cunoscute trasee ale IslandeI, Golden Circle. Vizităm Parcul Național Thingvellir, un simbol al unității naționale islandeze, aici stabilindu-se primul parlament democratic viking în anul 930, de altfel primul parlament din lume. Este locul unde se  întâlnesc cele două plăci tectonice: cea eurasiatică și cea nord americană. Este printre puținele locuri din lume în care faliile se pot vedea și unde America de Nord se depărtează de Europa cu până la 18 mm pe an.

Mergem să vedem gheizerele, printre care gheizerul Stokkur care este foarte activ și erupe o dată la 8-10 minute.

Urmează apoi una dintre cele mai spectaculoase cascade din Europa – cascada Gullfoss. Apele furtunoase ale cascadei, formata pe raul Hvita, se prabusesc cu putere intr-o crevasa adanca de 32 m.

După amiazi putem petrece câteva ore relaxante care îți vor încanta toate simțurile la Blue Lagoon. Aceasta este de fapt o piscină imensă cu apă geotermală încalzită natural de activitatea vulcanilor, aflată în mijlocul unui câmp de lava. Este probabil cel mai frumos spa din lume.

Ziua 9: Plecarea spre București cu o escala. Seara ajungem in Romania.

PLATA

Pentru înscriere se plătește un avans de 800 euro pe baza facturii fiscale.

Plata se face în RON sau se poate face in EURO (la cursul BNR din ziua respectivă + 2% coeficient de risc valutar)

Înainte de a se efectua plata, agenția va trimite contractul de prestări servicii turistice  (care se regăsește și pe site în secțiunea “Contact”) si bonul de comanda.

MENȚIUNI

-Grupul este de minimum este de 9 persoane .

În cazul în care grupul este mai mic de 9 persoane, circuitul se poate organiza fără însoțitor de grup din partea agenției. Turiștii vor beneficia de consiliere, program  și itinerariu amanunțit , recomandări de locuri interesante, restaurante, sfaturi de călătorie. 

-Asigurarea storno este obligatorie și trebuie făcută în mod individual de către fiecare turist. Va putem ajuta cu incheierea asigurarii.

-Fiecare turist va primi pe email programul complet si toate deraliile necesare.

Prețul circuitului se poate modifica în timp în funcție de variațiile costurilor biletelor de avion. Prețul final se reconfirma în momentul transmiterii ofertei prin e-mail.

ÎNSCRIERE

Dacă vreți să ne însoțiți sau doriți mai multe detalii, ne puteți trimite un e-mail la contact@trip2explore.ro sau ne puteți suna la 0747798090. Sau puteți să ne lăsați numărul de telefon apăsând pe butonul albastru “Înscrie-te acum!” din josul paginii (după fotografii) și va contactăm noi.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 5 august 2023

Vă puteți înscrie la excursie apăsând pe butonul rosu “Înscrie-te acum!” din partea de sus a paginii.

<3

Share this post