fbpx

Proiectul “Prietenii naturii”

Posted by: Anca Category: Ecoturism

Proiectul “Prietenii naturii”

In saptamana “Scoala Altfel 2015” asociatia Trip2explore a desfasurat proiectul “Prietenii naturii” impreuna cu elevii claselor a VI a si a VII a de la Ecoscoala Bogdan Voda din localitatea Capu Codrului, judetul Suceava.
Prima activitate a fost cea de ecologizare a zonei padurii Paraul Ciungi, din apropierea Manastirii Sucevita. Totodata am imbinat utilul cu placutul, activitatea avand atat un rol educativ, cat si recreativ. Am continuat ziua cu o excursie care a avut urmatorul itinerariu:
– Atelierul de ceramica neagra de la Marginea, cel mai vechi din tara;
– Manastirile Sucevita si Moldovita, niste capodopere arhitecturale;
– Zona Palma care ofera o panorama frumoasa asupra culmilor domoale ale obcinelor Bucovinei;
– Muzeul oului din localitatea Vama, cu cea mai numeroasa colectie de oua incondeiate din Romania (peste 3000 de exemplare) si una dintre cele mai importante din Europa;

Prin aceasta actiune am urmarit sa atragem atentia elevilor asupra importantei padurii si a mediului inconjurator, fiind extrem de important ca acestia sa capete o constiinta ecologica.
Elevii au fost incantati de experienta avuta si si-au manifestat interesul ca pe viitor sa participe si la alte activitati privind turismul si protejarea naturii.
Multumim domnului profesor Mircea Mihaila si doamnei profesor Bratianu Maria pentru sprijinul acordat.
Am ecologizat, ne-am plimbat si ne-am distrat!

Share this post