fbpx

Circuit Islanda, 3-13 octombrie 2022, 1220 euro

Posted by: Anca Category: Circuite, Excursii

Circuit Islanda, 3-13 octombrie 2022, 1220 euro

Islanda este incredibilă, exotică,fascinantă! În opinia noastră este cea mai frumoasă țară din Europa și printre cele mai frumoase din lume. Desi am vizitat-o de peste zece ori, de fiecare data Islanda reuseste sa ne surprinda. Unicitatea ei este cea care o face să fie așa. Este o țară a constratelor și a superlativelor. În plus, adorăm fuga continuă după aurora boreală. Luminile nordului nu pot fi descrise, este uluitoarea senzația de a le fi martor. De aceea, in fiecare an revenim aici.

Pe acest tărâm magic găsești la un loc vulcani activi, ghețari enormi, geysere, lagune, cascade. În multe locuri peisajele par de parca ar fi de pe Marte: întinderi aride, bolovani, pământ roșiatic. Peisajele se schimbă din kilometru in kilometru. Aici, in Islanda, vântul și marea lucrează împreună și creează o experiență total diferită față de orice alt loc al planetei.

Islanda este o țară de poveste, unde locuitorii cred cu tărie în existența elfilor, zânelor și a trolilor. Poporul ascuns poartă denumirea de “huldufólk” și o dată ajuns in Islanda înveți sa îl vezi in fiecare piatră, așa cum o fac și ei.

Vom face turul Islandei, plecam din Reykjavik spre vest, apoi spre nord  la Akureyri si satele pitoresti din jur, dupa care în est, spre laguna de gheata Jökulsárlón, apoi spre Vik si ale lui plaje negre, apoi Golden Circle, cea mai cunoscuta ruta a Islandei și la final înapoi spre Reykjavik.

E greu să descriem colțul acesta de lume în cuvinte. Islanda trebuie trăita și simțită acolo, cu vântul care-ți bate în față și peisajele care îți taie răsuflarea.

Pentru una dintre cele mai spectaculoase experiențe de călătorie pe care le-ai putea avea, te așteptăm alaturi de noi în această aventură!

DATA: 3-13 octombrie 2022

 

ZBORURI:

3 octombrie: Bucuresti-Reykjavik (zbor cu o escala)

13 octombrie Reykjavik-Bucuresti (zbor cu o escala)

Orarul de zbor va fi anuntat cu 3 saptamani inainte de plecare. Orasul de escala va fi anuntat in momentul achizitionarii biletelor de avion.

Daca doriti plecari din alte orase (Timisoara, Cluj) ne puteti contacta si cautam pentru voi conexiuni de zbor. 

 

PRET: 1220 euro

 

PREȚUL INCLUDE

-avion cu toate taxele de aeroport incluse București-Reykjavik (bagaj de mana inclus cu dimensiunile 55X45X23 cm)

-cazare 10 nopti conform programului în camere duble, triple sau qvadruple (in functie de preferintele dvs);

-asistență turistică înainte și pe toate durata călătoriei.

-însotitor de grup din partea Trip2explore  (la un grup de minimum  8 persoane)

 

PREȚUL NU INCLUDE

-mașina de închiriat pe perioada șederii in Islanda (aproximativ 350 euro/pers. pentru toate zilele, inclusiv carburantul- prețul variaza în funcție de câte persoane sunt în mașina. Prețul aproximat de noi este pentru 4 sau 5 persoane în mașina ). Vom face grupuri de câte 3,4 sau 5 persoane pentru a se impărți cheltuielile de trasnport.

-cheltuieli persoanale sau orice altă activitate ce nu este inclusa în program (de exemplu vizita la Laguna albastra: incepand de la 53 usd pentru o zi)

-mesele și bauturile;

 

CAZAREA

Vor fi 10 nopti de cazare astfel:

-o noapte in orasul de escala in camere duble sau triple. Hotel/apartamente echivalent a  2 stele.

-4 nopti  în Keflavik in camere duble, triple sau qvadruple. Hotel/pensiune de 2 stele.

-1 noapte în partea de vest, in apropiere de Borganes in camere în camere duble, triple sau qvadruple. Casă de vacanță de 2 stele.

-o noapte în Akureyri în camere in duble, triple sau qvadruple. Casă de vacanță de 2 stele.

-1 noapte în la Egilstadir în camere duble, triple sau qvadruple. Casă de vacanță de 2 stele.

-1 noapte în apropiere de Hofn în camere duble, triple sau qvadruple. Casă de vacanță de 2 stele.

-1 noapte in apropiere de Vik în căbănuțe de cate 3, 4, 5 sau 6 persoane  (cabanele au 3 camere).

 

La cazarile din Islanda camerele au grupuri sanitare comune. Unitățile de cazare și condițiile sunt impecabile. 

Se poate opta si pentru camere cu grupuri sanitare proprii, plătindu-se o diferență de pret. 

 

PROGRAM

Ziua 1: Zbor cu escală spre Keflavik, Islanda.

Cazare în orașul de escală, hotel de 2 stele.

 

Ziua 2: Astăzi avem zborul spre Islanda.Dupa amiazi aterizăm pe aeroportul Keflavik, intrăm în posesia mașinilor închiriate, apoi mergem spre hotel. După care avem program de voie, putem merg sa vizităm  micuța capitală, Reykjavik. Aceasta este cea mai nordică capitală a lumii. Ne vom pierde pe străzile colorate și casele ca din povești.

Ne cazăm în Keflavik, la hotel de 2 stele.

 

Ziua 3: Ne trezim de dimineață și plecăm spre vest, spre peninsula Snæfellsnes. Drumul până acolo este spectaculos, trecem prin sate pitorești și la fiecare kilometru vom avea ocazia sa fim uimiti de peisajele spectaculoase. Vom vedea fiorduri, câmpuri de lavă, faleze abrupte și peisaje selenare. Se spune că aceasta peninsulă este unul dintre punctele energetice ale Pământului.

Prima oprire va fi la Arnarstapi, unul dintre cele mai frumoase porturi ale Islandei. Muntele Stapafell păzește orașul. dând un plus de dramatic peisajului.

Ne îndreptam spre Hellnar, un sat pescăresc cu doar câțiva locuitori și o cafenea tare frumoasa unde sigur vom intra sa ne relaxăm pentru câteva minute cu o cafea fierbinte islandeză.

Apoi plecăm spre  Stykkisholmur, cel mai mare oraș al peninsulei. Vizităm portul și ne pierdem printre casele colorate.

Seara plecăm spre Borganes unde ne vom și caza.

 

Ziua 4: Astăzi ne vom îndrepta spre nordul insulei, continuând pe Ring Road. Vom face o oprire in satul Hvammstangi, apoi vom pleca spre Skagafjordur. Drumul este spectaculos și chiar dacă distanțele nu sunt foarte mari, oricum vom petrece mai mult timp pe drum, fiindcă ne vom opri extrem de des pentru a face fotografii. Așa se întâmplă tot timpul! ?

Skagafjordur este un fiord în nordul Islandei, cu o lungime de 40 km și o lățime de 15 km. Ne oprim în Sauðárkrókur, cel mai mare oraș al regiunii.

Plecăm apoi spre Siglufjordur, un sătuc absolut adorabil, cu case colorate, locuitori tot timpul veseli și un port mic și numai bun de fotografiat.

Seara ne îndreptăm spre Akureyri, supranumit capitala nordului. Este al doilea cel mai mare oraș al Islandei, având 18000 de locuitori. Este colorat, liniștit, cu străzi cochete și înguste. Este orașul perfect în care să ne relaxăm intr-un bar alături de localnicii primitori.

Ne cazăm in Akureyri.

 

Ziua 5:   Mergem spre cascada Godafoss, considerata a fi printre cele mai frumoase din Europa. În traducere numele înseamnă Cascada Zeilor și povestea ei datează din anul 999, când creștinismul a fost declarat religie oficială și în acestă cascadă au fost aruncate simbolurile păgâne.

Astăzi va fi o zi lungă, plină de locuri spectaculoase. Prima oprire va fi la cascada Detifoss, care este absolut uluitoare. Este cascada cu cea mai mare densitate de apă din Europa. A fost denumita The Beast, in comparație cu The Beauty, cum i se spune cascadei Godafoss. Are o înalțime de 44 m și un volum de 193 m3 de apă/secundă .

Pornim apoi spre lacul Myvatn, o zonă cu  activitate geotermală intensă. Ajungem la Námafjall, un câmp geotermal produs de o fisură de la o erupție vulcanică. Vom vedea izvoare sulfuroase, cristale de sulf colorate și fumarole. Dimensiunile extrem de mari ale craterelor de noroi te vor uimi. Peisajul este incredibil, parcă aterizezi pe altă planetă.

Ne continuăm drumul spre  Egilstadir , unde vom și înnopta.

 

Ziua 6: Vizitam astazi fiordurile de est, peisajul este spectaculos și dramatic. Ajungem în Seydisfjordur, care are are o așezare splendidă, într-un fiord. Satul este foarte pitoresc, cu multe case colorate, o mică biserică și bărci pescărești. Este printre primele așsezări din Islanda, cu morminte ce datează din secolul al VII-lea. A fost apoi locuit de norvegieni, ce au construit multe dintre casele ce se găsesc și astăzi și care dau o notă dinstinctivă locului.

Dupa amiazi putem merge la niste piscine termale spectaculoase, situate in mijlocului unui lac, dand astfel impresia de piscina a infinitului.

Seara o petrecem in Hofn.

 

Ziua 7. Astăzi ne îndreptam spre faimoasa și minunata lagună de gheață Jokursarlon. Aceasta s-a format pe fondul încălzirii globale.  Ghetarul Breidamerkurjokull, parte a celui mai mare ghețar al Europei, Vatnajokull, venea pana în buza oceanului Atlantic în vremuri trecute.  În timp au început să se desprindă blocuri mari de gheață care au format un lac cu iceberg-uri care plutesc. Peisajul te lasă fără cuvinte. Aici s-au filmat secvențe din câteva filme celebre (Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill).

Vizităm apoi cascada Svatifoss, care are 20 metri înaltime și impresionează prin contrastul dintre coloanele bazaltice hexagonale de care este înconjurată și căderea de apă.

Plecăm spre Vik, cel mai sudic sătuc al Islandei, pe care mai puțin de 20 de oameni au norocul de a-l numi acasă. Este format din câteva case și o biserica undeva pe un deal. Mergem și spre uimitoarele coloane de bazalt aflate pe plaja cu nisip negru Reynisfjara.  În ocean se pot vedea niște stive de granit Reynisdrangur, ce ating până la 66 de metri. Legenda spune că stivele au apărut atunci când doi troli au încercat să aducă o barcă la mal, dar au fost surprinși de lumina soarelui și transformați în piatră.

Seara ne cazăm în apropiere de Vik.

 

Ziua 8: Si astăzi explorăm zona de sud a insulei, faimoasă pentru natura excepțională și cascadele impresionante. Ne oprim întâi la ghetarul Solheimajokull.

Plecăm apoi spre cascada Skogafoss. În zilele însorite, Skogafoss este locul ideal pentru ,,vânătorii” de curcubee, dar şi pentru cei care cred în legendele islandeze şi vin să caute un legendar cufăr cu aur, îngropat în peretele cascadei.

Ne îndreptăm spre cascada Seljalandsfoss, ce are o cădere de apă de 60 de metri, iar spectacolul pe care il oferă este greu de egalat. Prin spatele cascadei trece o poteca, astfel că se pot surprinde imagini memorabile de după pânza de apă a cascadei.

Seara plecăm spre Keflavik unde vom și înnopta.

 

Ziua 9: Astăzi vom merge pe unul dintre cele mai cunoscute trasee ale IslandeI, Golden Circle. Vizităm Parcul Național Thingvellir, un simbol al unității naționale islandeze, aici stabilindu-se primul parlament democratic viking în anul 930, de altfel primul parlament din lume. Este locul unde se  întâlnesc cele două plăci tectonice: cea eurasiatică și cea nord americană. Este printre puținele locuri din lume în care faliile se pot vedea și unde America de Nord se depărtează de Europa cu până la 18 mm pe an.

Merge să vedem gheizerele, printre care gheizerul Stokkur care este foarte activ și erupe o dată la 8-10 minute.

Urmează apoi una dintre cele mai spectaculoase cascade din Europa – cascada Gullfoss. Apele furtunoase ale cascadei, formata pe raul Hvita, se prabusesc cu putere intr-o crevasa adanca de 32 m.

După amiazi putem petrece câteva ore relaxante care îți vor încanta toate simțurile la Blue Lagoon. Aceasta este de fapt o piscină imensă cu apă geotermală încalzită natural de activitatea vulcanilor, aflată în mijlocul unui câmp de lava. Este probabil cel mai frumos spa din lume.

Ziua 10: Ziua aceasta o petrecem in Reykjavik, pentru a ne relaxa la final de circuit. Seara o petrecem in Keflavik la pensiune.

Ziua 11. Se pleaca dimineata spre Bucuresti cu o escala. Ajungem seara in Bucuresti.

 

 

PLATA

Pentru înscriere se plătește un avans de 700  euro pe baza facturii fiscale.

Plata se face în RON sau se poate face in EURO (la cursul BNR din ziua respectivă + 2% coeficient de risc valutar)

Înainte de a se efectua plata, agenția va trimite contractul de prestări servicii turistice  (care se regăsește și pe site în secțiunea “Contact”) si bonul de comanda.

 

MENȚIUNI

-Grupul minim este de 4 persoane.

În cazul în care grupul este mai mic de 8 persoane, circuitul se poate organiza fără însoțitor de grup din partea agenției. Turiștii vor beneficia de consiliere, program  și itinerariu  foarte amanunțit si complex , recomandări de locuri interesante, restaurante, sfaturi de călătorie.

-Asigurarea medicală este obligatorie și trebuie făcută în mod individual de către fiecare turist.

-Fiecare turist va primi pe email programul complet si alte detalii inainte de plecare.

Prețul circuitului se poate modifica în timp în funcție de variațiile costurilor biletelor de avion. Prețul final se reconfirma în momentul transmiterii ofertei prin e-mail.

-Conditii de calatorie: Autoritățile islandeze au eliminat toate restricțiile impuse anterior în contextul pandemiei de COVID-19, atât pe plan intern, cât și la frontieră, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nevaccinate.

-Orarul de zbor va fi anuntat cu 3 saptamani inainte de plecare.

ÎNSCRIERE

Dacă vreți să ne însoțiți sau doriți mai multe detalii, ne puteți trimite un e-mail la contact@trip2explore.ro sau ne puteți suna la 0747798090. Sau puteți să ne lăsați numărul de telefon apăsând pe butonul  “Înscrie-te acum!” de sub titlu sau din josul paginii (după fotografii) și va contactăm noi.

 

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 10 august 2022

Inscrierile se inchid imediat ce grupul se formeaza, de multe ori cu mult timp inainte de data limita. Recomandam celor interesati sa se inscrie cat mai repede pentru a va trece pe lista participantilor la excursie.

 

Vă puteți înscrie la excursie apăsând pe butonul albatru “Înscrie-te acum!” din josul paginii, după fotografii.

 

Share this post