Havana – intoarcere in timp printre mașini de epocă și muzică salsa.

Havana
Posted by: Teo Category: Blog

Havana – intoarcere in timp printre mașini de epocă și muzică salsa.

Pentru noi Cuba a fost ca o calatorie in timp. Cred ca lipsa internetului si a consumerismului  ii da farmec. Internetul se poate accesa doar cu anumite cartele speciale si doar in parcuri, oamenii stau la cozi ca sa-si cumpere alimente si cu toate acestea par fericiti si linistiti.

Havana e un furnicar neobosit. Este exotica si colorata.  Muzica live in toate barurile chiar si in cele de cartier, oameni agitati care vorbesc mult si tare si care joaca sah si table adunati la cat-o masa in fata casei.

Cubanezii sunt foarte calzi, au un romantism aparte, mai accentuat decat in alte tari latine.

Arhitectura Havanei este minunata in zona centrala. Insa pe strazile din imediata apropiere a pietei centrale n-ai cum sa nu observi decadenta. Cred ca Havana este in topul celor mai decadente orase ale lumii. Am vazut strazi intregi cu cladiri ce odata cred ca au fost impresionate si acum erau aproape in totalitate demolate.

Este departe de a fi un oras organizat. Cubanezii sunt lenti si nu ai cum sa ii scoti din ritmul lor. Insa are ceva aparte Havana, mai ales Havana Vieja. Poate clima, poate zambetele de pe fetele oamenilor, poate spiritul lor revolutionar, poate izul de trabucuri si rom sau muzica salsa.Sau poate toate la un loc. Cert este ca este unul dintre orasele in care m-as intoarce fara sa ma gandesc de doua ori.

Share this post