Islanda-fuga noapte de noapte după aurora boreală.

aurora boreală
Posted by: Anca Category: Blog

Islanda-fuga noapte de noapte după aurora boreală.

Am aterizat, din greseală, pe altă planetă!

Te-ai gândit vreodată să vizitezi Islanda? Chiar dacă răspunsul este negativ, crede-ne că ar trebui să o faci. În opinia noastră este cea mai frumoasă țară din Europa și printre cele mai frumoase din lume. Unicitatea ei este cea care o face să fie așa. În Islanda găsesti la un loc vulcani, ghețari, geysere, lagune și cascade. Vântul și marea lucrează impreună și creează o experientă total diferită fată de orice alt loc al planetei.

Te ai gândit vreodată cum ar fi să explorezi peisajele desprinse din altă lume ale Islandei?

Imaginează-ți că ești cu prietenii într-o mașină umblând pe șosele care fac slalom printre vulcani își geyzere. Ai în fată doar drumul și cerul înstelat.  Tu conduci iar prietenii tăi sunt cu ochii și mintea pe geam vânând aurora. La un moment dat încep să va sune ceilalți vanători din celelalte mașini, va anunța că au prins-o!

Ruta se schimbă rapid la 180 de grade și porniți spre locația indicată. Ieși de pe șoseaua principală și intri pe un drum lăturalnic, oprești fază scurtă și continui să mergi cu luminile de poziție, calea îți este luminată de vânat, de aurora. Te dai jos din masină, uiți să îi oprești motorul, uiți să o închizi. Tot ceea ce simți să faci este să admiri spectacolul de pe cer și liniștea.

Primul contact cu aurora l-am avut prin a treia zi. Procesul de prindere a aurorei este unul foarte distractiv, mai ales dacă sunteți într-un grup mai mare. Este disponibilă online o hartă actualizată in timp real cu locurile în care sunt șanse mari că aurora să apăra. Eram impărtiti în câteva mașini care ne plimbăm pe insulă iar când un grup o prindea, îi anunța rapid și pe ceilalți să vina iar totul se transformă într-o vanătoare distractivă. Vanătoare, despre asta este vorba.

Ziua peisajele se schimbă din kilometru în kilometru, iar seara fiecare călător fugea după luminile nordului.

Vom detalia într-un alt articol o super experiență dintr-o super noapte cu aurora. 🙂

Share this post