fbpx

Noapte în observatorul astronomic din San Pedro de Atacama.

San Pedro de Atacama
Posted by: Teo Category: Blog

Noapte în observatorul astronomic din San Pedro de Atacama.

De mic am fost pasionat de tot ceea ce înseamnă Univers, fapt pentru care nu am vrut sub niciun fel de formă să ratăm Sân Pedro de Atacama. Satul se află în deșertul Atacama, cel mai arid loc de pe planetă, lucru ce-l plasează în primul loc din punct de vedere al observațiilor astronomice.

În jurul orei 1am am ajuns la un observator astronomic unde am fost primiți cu ceai și vin cald după care au urmat trei ore cu explicații și observații astronomice. Partea practică cu telescopul a fost impresionantă însă părții teoretice am spus pas. Datorită pasiunii și a faptului că și-n facultate am făcut curs de Astronomie, nu erau lucruri noi de învățat și putem umple timpul într-un mod mai inteligent.

Am plecat de la telescop și am ajuns lângă o căsuță părăsită unde ne-am întins pe nisip și ne-am uitat la cer, locul asta este uluitor, pur și simplu te hipnotizează, singurele zgomote care se auzeau când stăteam întinși pe nisip și ne uităm la stele erau cele ale brichetei și ale tutunului care ardea…
…atât de liniște era!

Share this post