The fabulous ochre city, Marrakech-the place to be in love with!

Marrakech
Posted by: Anca Category: Blog

The fabulous ochre city, Marrakech-the place to be in love with!

Marrakech este de departe orașul meu preferat. Cu cea mai frumoasă atmosferă, cu atâtea culori tari, sunete și mirosuri de toate felurile. Din 2012, când am ajuns pentru prima data aici am simțit că aparțin locului.De atunci am mai ajuns de 5 ori și nu pot spune că m-am plictisit deloc niciodată. Tot timpul sunt alte străduțe de explorat și alte terase pe acoperișuri care așteaptă descoperite. Este o nebunie superbă în toată medina.

Piața Djemma el Fna este locul unde găsești orice: de la imblanzitori de cobre până la comercianți ambulanți, femei care pictează cu henna și muzicieni stradali. Iar la apus piața parcă prinde și mai multă viață, apar povestitorii berberi și dansatorii. Este un freamăt continuu acolo, spectacolul este mereu altul. Ador să mă așez la o terasă panoramică, să-mi iau cel mai bun fresh de portocale din lume, să-mi aprind o țigară și să stau minute în șir să privesc nebunia din piață.

Ador să mă pierd pe străzile întortocheate ale medinei, printre pereți în nuanțe de ocru, să descopăr mereu alte riaduri colorate, alte grădini interioare fabuloase, alte magazine cu mirosuri orientale sau alți comercianți puși pe negociat.

Marrakech are o energie aparte, cum n-am mai întâlnit niciunde în lume. Pe mine mă fascinează locul acesta. Și atât de tare-mi place,încât sunt sigură că într-o zi, sper că în viitorul apropiat o să mă mut acolo pentru câteva luni.

Share this post